Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Νέο ποδήλατο! Νέα ζωή!

 Γιατί; Είναι απλό...

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές όχημα από την παιδική μας ηλικία μέχρι τα γεράματα; Το ποδήλατο φυσικά! Και ποιος δεν θα  ήθελε να μπορεί να κάνει πιο συχνά ή περισσότερο στην καθημερινότητά του; Μερικές φορές είναι όμως δύσκολο λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσουμε, των ρούχων που θέλουμε να φορέσουμε ή της φυσικής κατάστασης που απαιτείται κλπ.

Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους το electro-bike μπορεί να προσφέρει μία καινούρια ζωή! Τα  ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ποδήλατα με επικουρικό ηλεκτρικό κινητήρα, που εάν ενεργοποιηθεί, βοηθά τον ποδηλάτη προσδίδοντας ευκολία στο πετάλι. Η ηλεκτρική ισχύς προέρχεται από μία μπαταρία που είναι εμφανής πάνω στο ποδήλατο, ενώ βγαίνει με μεγάλη ευκολία για να επαναφορτιστεί όταν χρειάζεται. Κάποια μοντέλα έχουν επίσης ταχύτητες Shimano, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ποδηλάτη να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό ποδήλατο σαν απλό ποδήλατο με ταχύτητες ή να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα την υποβοήθηση και τις ταχύτητες για μεγιστοποίηση της προσπάθειας. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα φθάνουν έως τα 25χλμ/ώρα και οι μπαταρίες έχουν αυτονομία έως και 50 χλμ. Είναι αθόρυβα, πιο οικονομικά και με λιγότερα ανταλλακτικά από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο όχημα ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο αξιόπιστα!
Τα electro-bikes προσφέρουν την χαρά της ποδηλασίας, αλλά με τρόπο πιο χαλαρό και χωρίς την ανάγκη μεγάλων αποθεμάτων ενέργειας. Ακόμα και η πιο απαιτητική ανηφόρα φαίνεται εύκολη υπόθεση! Συνεπώς, τα electro-bikes είναι ιδανικά για:
 • Όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όλοι οι άνθρωποι που θα επιθυμούσαν κατά τα άλλα μια βόλτα με ποδήλατο και δεν έχουν την απαραίτητη ενέργεια, με το ηλεκτρικό ποδήλατο θα μπορούσαν να χαρούν τη βόλτα τους με μεγάλη ευκολία!
 • Όλους όσους επιθυμούν να μειώσουν την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου για να αποφύγουν την κίνηση, την αναζήτηση πάρκινγκ, καθώς και για οικολογικούς λόγους!
 • Όσους δεν επιθυμούν το μηχανάκι ως επιλογή λόγω της ταχύτητας και των κινδύνων εξ αυτής -Όσους προτιμούν να αποφεύγουν διαδικασίες έκδοσης διπλώματος, ασφάλειας κλπ
 • Όσους είναι ευαίσθητοι ως προς τα κόστη που συνοδεύουν την απόκτηση ενός αυτοκινήτου ή μηχανής (βενζίνη, σέρβις, φόροι κλπ). Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πραγματική εναλλακτική λύση.
 • Όλους όσους αγαπούν τις βόλτες στην πόλη ή την εξοχή με ποδήλατο
 • Όσους θα επιθυμούσαν να πάνε στη δουλειά τους με το ποδήλατο, αλλά σκέφτονται μήπως ιδρώσουν ή καταστρέψουν τα ρούχα τους.
 • Όσους θα επέλεγαν το ποδήλατο ως γυμναστική, αλλά δεν θέλουν μεγάλη ένταση στην άσκησή τους.
 • Όλους όσους είναι καινοτόμοι και τους αρέσει να ακολουθούν έναν πιο υγιή, οικολογικό, μοντέρνο τρόπο ζωής!
Τα electro-bikes μας προσφέρουν:
 1. Μεγαλύτερες αποστάσεις για την ίδια ενέργεια
  Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Ένα ποιοτικό ηλεκτρικό ποδήλατο αυξάνει τη μέση ταχύτητα στη διάρκεια μιας διαδρομής γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να μειωθεί ταχύτητα σε ανηφόρες.
 2. Ασφάλεια
  Κινούμενος σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ένας ποδηλάτης με ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί και κινείται πιο γρήγορα και ισορροπημένα σε σχέση με άλλα οχήματα ειδικά εάν υπάρχει σχετική κίνηση.
 3. Άσκηση
  Φυσικά το παραδοσιακό ποδήλατο εξασκεί περισσότερο, αν φυσικά κάνουμε όμως! Έρευνες σε χώρες που τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ήδη διαδεδομένα, δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται τουλάχιστον διπλάσιες φορές από ότι τα παραδοσιακά.
 4. Από το A στo B - Χωρίς Ιδρώτα!
  Ο ιδρώτας μπορεί να μην είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας όταν γυμναζόμαστε κάνοντας ποδήλατο, αλλά γίνεται λόγος να μην κάνουμε ποδήλατο για να πάμε στη δουλειά ή να βγούμε έξω. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πραγματικά μας επιτρέπουν να φοράμε ό,τι θέλουμε και να πηγαίνουμε όπου θέλουμε χωρίς την ανησυχία του ιδρώτα.
 5. Καθαρά και Οικολογικά
  Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων μας είναι μικρότερη από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε τα ποδήλατά μας είναι κατά μέσο όρο 100 με 150 watts ενώ ένα αυτοκίνητο θα χρειαζόταν 15.000! Οι δε μπαταρίες που αποτελούν και τα μόνα αναλώσιμα στοιχεία του ποδηλάτου, ανακυκλώνονται όταν έρθει το τέλος της ζωής τους.
 6. Κινητήρας μεν, αλλά χωρίς έννοιες
  Το ηλεκτρικό ποδήλατο, θεωρείται από το νόμο ως κανονικό ποδήλατο. Για το λόγω αυτό και δεν χρειάζονται διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας, σήματα κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ γραφειοκρατικές και κοστοβόρες διαδικασίες
Και φυσικά, πέρα από τα προσωπικά μας οφέλη, όλη η κοινωνία θα μπορούσε να κερδίσει από μία εκτεταμένη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων με αντίστοιχη μείωση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Όλοι θα επωφεληθούμε από μία αποτελεσματική, «πράσινη» μετακίνηση και το περιβάλλον από τους λιγότερους ρύπους και τη μικρότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο.
Πηγή : http://www.electrobike.gr
Εικόνες : Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου