Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Hipsters η εξέλιξη των EMO


Η νέα μόδα που ήρθε να αφήσει κ αυτή μια πινελιά χρώματος στο πέρασμα των χρόνων. Μετά τα emo έρχονται οι hipsters να μας εντυπωσιάσουν με τις ενδυματολογικές επιλογές τους κ τις διατροφικές τους συνήθειες κ γενικά με τον τρόπο ζωής τους. Ο τυπικός hipster αναγνωρίζεται σχετικά εύκολα. Θα τον βρείτε να κάθεται σε πεζοδρόμια, πατώματα τρένων και γενικά σε οτιδήποτε δεν είναι σχεδιασμένο για να κάθεσαι. Εναλλακτικά, συχνάζει σε μαγαζιά που σερβίρουν περίεργες μπίρες, παίζουν Bjork και Indie Electro και προβάλλουν στον τοίχο ερασιτεχνικές ταινίες μικρού μήκους. Εκεί ο hipster θα συζητήσει για το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, τη νέα γραφική νουβέλα που ανακάλυψε μόνο αυτός, τη μπάντα που σταμάτησε να ακούει από τότε που έγινε γνωστή κρατώντας πάντα το τσιγάρο του με γυναικείο σπάσιμο του καρπού. Φοράει κατά κανόνα παλιομοδίτικα και "φθαρμένα" ρούχα, τα οποία πρέπει να έχει αποκτήσει με το μέγιστο δυνατό κόπο, ιδανικά από vintage μαγαζί του Λονδίνου.
Δηλώνει οικολόγος και χορτοφάγος αλλά ταυτόχρονα πίνει πολλούς  εσπρέσο την ημέρα και καπνίζει πάρα πολύ. Ένας
hipster συνηθίζεται να σπουδάζει σε κάποια σχολή καλλιτεχνικού τύπου όπως γραφίστας, σχεδιαστής μόδας, designer εσωτερικού χώρου η φωτογράφος.  και περηφανεύεται πάντα ότι ήταν απ' τους πρώτους που άνοιξε λογαριασμό στο facebook η στο twitter.
H κουλτούρα τους αποτελείται από 20άρηδες και 25άρηδες, με αυστηρούς κανόνες αποκλειστικότητας, ειρωνικό attitude και τόνους ανωτερότητας. Αν θέλει κάποιος να ακολουθήσει την νοοτροπία των hipsters δεν πρέπει να κάνει κ πολλά αρκεί να ανοίξει το παλιό μπαούλο της γιαγιάς κ να βάλει το πιο φθαρμένο ρούχο που υπάρχει να σταματήσει να συχνάζει σε μέρη τα οποία είναι γνωστά κ να αρχίσει να τρώει υγιεινά κ αν δεν καπνίζει τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσει το κάπνισμα! Το σίγουρο είναι ότι η νέα μόδα έκανε πολλούς να βρουν τι θα ντυθούν φέτος τα καρναβάλια όπως είχε γίνει κ με τα emo  που οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει με μαύρες περούκες  που κάλυβαν  το μισό πρόσωπο ενώ κυριαρχούσε το έντονο μακίγιαζ ενώ φέτος θα δούμε διάφορους περίεργους συνδυασμούς των ρούχων σε έντονα χρώματα από την εποχή των 60’s και 80’s!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου