Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ανεργία Φτώχια Πείνα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ


Η ανεργία δεν χτύπησε μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο αφού δηλώνουν άνεργοι 200 εκατομμύρια άνθρωποι το έτος 2011 αριθμός που μοιάζει τίτλος επιστημονικής φαντασίας και όμως είναι αληθινός και κάθε μέρα όλο και αυξάνεται.
Σε 2 χρόνια θα υπάρχει έλλειψη 40 εκατομμύριων θέσεων στον κόσμο, ανακοίνωσε ο Διεθνείς Οργανισμός Εργασίας (ILO) επισημαίνοντας ότι η παγκόσμια ανεργία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που βρέθηκε ποτέ, ξεπερνώντας στα τέλη του 2010 το όριο των 200 εκατομμυρίων ανέργων. Ο Διεθνείς Οργανισμός Εργασίας επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δράσουν για να επιτρέψουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας και υποστηρίζοντας κυρίως τις επενδύσεις μέσω μιας μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος και συσχετίζοντας στενότερα μισθούς και παραγωγικότητα, θα χρειαστεί δηλαδή να δημιουργηθούν περίπυ 600 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέσα σε μια δεκαετία προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή.
Τα θύματα της ανεργίας είναι κυρίως οι νέοι το 2011 74 εκατομμύρια νέοι ηλικίας 15-24 ετών ήταν χωρίς δουλεία έναντι 70 εκατομμυρίων το 2007. Η ΔΟΕ αποκαλύπτει ακόμη ότι 900 εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ζούν κάτω από τα όρια της φτώχιας που ορίζει η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή με λιγότερο από 2 δολάρια ημερησίως.
Μικροσυνταξιούχοι  που αδυνατούν να προμηθευτούν υα φάρμακα τους μακροχρόνια άνεργοι που αναζητούν λίγα τρόφιμα και βρέφη που σιτίζονται με γάλα εβαπορέ είναι ορισμένες από τις μαύρες εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι Γιατροί του Κόσμου στα πολύ ιατρεία τω όποιων συνωστίζονται πλέον χιλιάδες Έλληνες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, το 2010 κατέφυγαν στο πολύ ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου περίπου 26.000 ασθενείς, εκ των οποίων Έλληνες ήταν το 8 % περίπου 2.000 άτομα. Το 2011 ο συνολικός αριθμός ανέβηκε σε περίπου 30.000 με τους Έλληνες όμως να αντιπροσωπεύουν το πλέον 30 % και να ανέρχονται σε περίπου 8.000 με 9.000 άτομα.
Το χειρότερο είναι ότι οι επιπτώσεις της κρίσης αγγίζουν και το πλέον ευαίσθητο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά που στερούνται ακόμα και τα βασικά. Η κατάσταση είναι χειρότερη για τα παιδιά των μεταναστών, πολλά από τα οποία  τρέφονται με συσσίτια, που όμως είναι σχεδιασμένα για ενήλικους και όχι για παιδιά, σοβαρό πρόβλημα είναι εκείνο που αφορά το βρεφικό γάλα που είναι σχετικά ακριβό και οι γονείς δεν έχουν την οικονομικοί δυνατότητα να το προμηθευτούν.
Σύμφωνα με στοιχεία δεν αυξήθηκαν μόνο οι αριθμοί των ανέργων τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας αλλά αυξήθηκαν και οι αυτοκτονίες. Εδώ και αρκετό καιρό από τότε που η οικονομική κρίση έδειξε για τα καλά τα γαμψά της νύχια οι ψυχολόγοι έρχονται να μας αναλύσουν ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες για να οδηγηθεί ένας άνθρωπος στην αυτοκτονία αλλά συνδέοντας των ολοένα και αυξανόμενο αριθμό αυτοκτονιών με την κατάσταση στην χώρα μας συμπεραίνουμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει πολλά υπό πίεση. Δυστυχώς οι Έλληνες πνίγονται από τα χρέη και έτσι δίνουν τέλος στην ζωή τους, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχει ψυχολογική αιτία, αλλα οικονομική αφορμή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου